/

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΔΑΚΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ Ως εδώ και μη παρέκει. ΑΓΡΙΟΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ


13 Οκτωβρίου 2016
Συναδέλφισες και συνάδελφοι
Κατά την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την Τετάρτη 12.10.2016, γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού. Σε μια ακόμη έξαρση τραμπουκισμού από αυτές που συνηθίζει ο κ. Αλεξανδράκης, προπηλάκισε και απαγόρευσε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, κύριο Σινιώρη Γιώργο να απευθύνει χαιρετισμό στη Συνέλευση.
Ως εδώ και μη παρέκει. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και αντί συναδελφικές. Η παντελής έλλειψη σεβασμού προς τον συνάδελφο πρώτα από όλα αλλά και το θεσμό, πρέπει άμεσα να καταδικαστεί από όλους μας έμπρακτα με όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.
Θα έπρεπε βέβαια οι κ.κ. Αλεξανδράκης και Ραντίτσας να είχαν περιθωριοποιηθεί εδώ και χρόνια για την αισχρή συμπεριφορά τους έναντι των συναδέλφων σε όλη την αποχέτευση. Καθημερινά είμαστε δέκτες καταγγελιών για όσα βιώνετε στο χώρο εργασίας. Τις διακρίσεις, τους εκβιασμούς, τον εκφοβισμό και τη διαπλοκή. Αφού δεν μπήκε φρένο από την αρχή φυσικό ήταν να εκτραχυνθεί η κατάσταση και αν τους αφήσουμε είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν τα ίδια και χειρότερα.
Όχι μόνο δεν εμπόδισε κανείς τις ενέργειες αυτές αλλά προσφάτως οι συγκεκριμένοι κύριοι βρήκαν σύμμαχο τους, υψηλόβαθμο υπηρεσιακό στέλεχος, που τους υποστηρίζει απροκάλυπτα και επιπλέον, κάνει αποδεκτές ακόμα και προτάσεις των συγκεκριμένων ατόμων περί οργάνωσης της Εταιρείας. Μια τέτοια δικιά τους εξωφρενική έμπνευση, που έχει δημιουργήσει τεράστια λειτουργικά προβλήματα, είναι η δημιουργία στο νέο οργανόγραμμα δύο υπηρεσιών με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο σε διαφορετικές Γενικές Διευθύνσεις.
Συνάδελφοι πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσετε τη δύναμή σας. Δεν μας αξίζει αυτή η κατάσταση. Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα και οι προσεχείς εκλογές είναι η τελευταία ευκαιρία να απαλλαγούμε από αυτό το αρνητικό και αντί συναδελφικό κλίμα και να αποκαταστήσουμε το κύρος του Συλλόγου μας που έχει πληγεί από τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους:
• Είναι αυτοί που καταδίκαζαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη το 2015 και καλούσαν την ΟΜΕ να μην υπογράψει. Σκεφτείτε τις συνέπειες συνάδελφοι αν είχε περάσει η θέση τους τότε και μας έβρισκε η πρόσφατη ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο Υπέρ Ταμείο ακάλυπτους και απροστάτευτους.
• Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εξαιτίας τους, οι εργαζόμενοι της αποχέτευσης υπέστησαν τις μεγαλύτερες περικοπές στους μισθούς τους και φορολογήθηκαν υπέρμετρα, εξαιτίας της αδράνειάς τους ενώ, κατά την εφαρμογή των πρώτων μνημονίων, η παράταξη τους είχε το Προεδρείο της ΟΜΕ.
• Ο μεγάλος αγωνιστής του γλυκού νερού Αλεξανδράκης, αφού κάλεσε τους συναδέλφους σε δικαστικές προσφυγές κατά των μειώσεων των μισθών μας, με μεγάλη ευκολία συμβιβάστηκε με την τότε Διοίκηση και έναντι μόλις 1000 ευρώ έβαλε ταφόπλακα σε όλες τις δικαστικές διεκδικήσεις όχι μόνο των συναδέλφων της αποχέτευσης αλλά και των υπολοίπων.
• Θυμίζουμε σε όλους, ότι με τον ίδιο τραμπουκισμό, κατά τις προηγούμενες εκλογές είχαν στραφεί εναντίον συναδέλφων - μελών μας με στόχο να τους απαγορεύσουν την εγγραφή τους στο Σύλλογο, οι οποίοι τελικά δικαιώθηκαν στα δικαστήρια.
• Έχουν το θράσος να επιχειρούν μάταια να απαξιώσουν την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ αυτοί που ως «αγνοί συνδικαλιστές» φρόντισαν να μεταταχθούν κατ εξαίρεση όταν οι μετατάξεις όλων των υπόλοιπων συναδέλφων ήταν παγωμένες.
Αυτή είναι η «προσφορά» τους στο Σύλλογο, αυτός είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούν την ψήφο των εργαζομένων, τους παραδίδουμε στην κρίση σας.
Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Οι στιγμές είναι πιο κρίσιμες από ποτέ. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ξεπερασμένες παλαιοκομματικές πρακτικές που έχουν καταδικαστεί, για ικανοποίηση μικροκομματικών και προσωπικών συμφερόντων. Το Υπερταμείο είναι πια γεγονός που οφείλουμε να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι απομακρύνοντας κάθε παραφωνία διάσπασης και διχασμού των εργαζομένων.
Η ψήφος μας στις προσεχείς εκλογές μπορεί και πρέπει να διαμορφώσει ένα Διοικητικό Συμβούλιο που να σέβεται τους εργαζόμενους και να αγωνίζεται για το κοινό καλό. Ένα ΔΣ αντιπροσωπευτικό στο οποίο θα εκπροσωπούνται ουσιαστικά όλοι οι εργαζόμενοι της αποχέτευση, θα ακούγονται οι φωνές όλων και δεν θα λειτουργεί ως παραμάγαζο μιας επικίνδυνης παρέας.

Με μόνο σύμμαχο το δίκαιο, την αλήθεια και το σεβασμό στα προβλήματα που βιώνουμε, καλούμαστε όλοι μαζί και ο καθένας ατομικά, να αναλάβουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη για να αποτρέψουμε την καταστροφική πορεία του ιστορικού Συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

,